En bebis och massa förberedelser.

Stickan har plusat och glädjen, nervositeten och spänningen riktigt sprider sig i kroppen hos dom nyblivna föräldrarna. Massa nya tankar som sprider sig runt i huvudet på föräldrarna, undra vad det är för kön, när kommer han, vilken vecka är vi i, vem ska man ringa nu. Hur kommer vårt barn att se ut, hur kommer graviditeten att vara, jobbig? eller hur lätt som helst? och hur ska vi berätta för vårat barns blivande mor och farföräldrar, mostrar, fastrar, morbröder och förbrödrar. Och för resten av släkt och vänner, och NÄR ska man berätta den glada nyheten om det underbara tillskottet i familjen.

Sedan kommer alla undersökningar som man ska gå på för att se om barnet mår bra, om det bara är ett barn eller om det kanske är fler. Sedan några veckor in i graviditeten så kan man få veta vilket kön det är, vissa vill veta och vissa vill inte.
Vi själva valde att ta reda på vilket kön det var i magen på mig, och alla väntade spänt den dagen som det skulle ske. Vi slog nog till och med vad med alla om vad det var för kön, dom flesta trodde på en flicka, men några trodde även på en liten pojke. Och ja, en liten pojke var det.

 

Och då kunde man äntligen börja tänka på allt som skulle förberedas, alla kläder man ska ha till nytillskottet, pyjamasar, bodys, strumpor, små mössor, byxor och dregglisar. Sedan ska man införskaffa en hel del inredning till barnrummet. Så som skötbädd, skötdyna och skötfiltar. Sedan ska man ha en spjälsäng (även om dom flesta bebisar samsover med föräldrarna, iallafall Jason), nya söta sängkläder, täcken, kudde, filtar och kanske nappar och den där speciella snuttefilten.

Och man får ju absolut inte glömma något ibland det viktigaste, barnvagnen. Den är viktig, den ska vara fin och den ska också ha täcke och kudde och en mysig filt. Sedan ska man ha en bilstol till bebisen om man åker mycket bil, som vi gör. Vi hade en bra barnvagn med chassi som man även kunde klicka i barnstolen i, hur bra som helst. Alla hygienartiklar som man ska införskaffa sig också, så som blöjor (!!) tvättlappar, våtservetter, olika oljor, badbalja, något bra badskum. Ja, det är hur mycket som helst som man måste förbereda innan bebisen kommer till världen. Men gud vad roligt det är, man vill ha allt till barnet haha.

 
 Sponsrat inlägg
 

Kommenterar gör du här!

Tell me here:

Ditt fina namn:
Om du vill bli ihågkommen?

Mail: (Blir våran hemlighet)

URL/Din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0