Godmorgon

Lördag och ingen sovmorgon, Jason vaknade klockan 7.00 fast han låg och kollade på sin platta tills 8.15 så det var ju ganska gött. Nu ska vi göra oss iordning för en sväng till Ale och sedan ska vi hem till mamma på middag. Ska se om vi kan åka och klippa Jason någonstans också, han börjar att få en redig kaluffs nu haha. 
Våran lilla trollunge! 
 
Se vilken fin morgonkaluffs han har haha xD
 
 
Hoppas ni får en bra lördag, puss!

Lär sitta hela natten och plugga..

Inte nog med hemtentan jag hade tidigare idag så ska jag ha prov imorgon i Hälsopedagogik också! 
Jag kommer få sitta här hela natten och läsa om hälsa och folkhälsoarbetets framväxt, yey! 
Har inte läst på detta provet i och med att jag kan inte läsa på två saker samtidigt, då kan det bli rörligt i min lilla hjärna jag har haha. 
 
Så japp, här lär jag få sitta! Och är lite smått trött också så får se hur mycket som fastnar.. hinner inte heller läsa på imorgon, för då har vi lektion på morgonen och sedan vid två har vi provet... 
 
Jag verkligen älskar mitt roliga pluggliv just nu, hinner inget annat än att plugga nu förtiden, ska bli så skönt när det är klart! BARA ett år till... 
 
 

Hemtenta - Check

Äntligen är tentan klar, och jag hoppas på ett godkänt iallafall. Var skit svårt! fast ändå ganska lätt. 
Har suttit i nästan två timmar iallafall, nu är min hjärna över stekt med allt vad kap 1 och 2 handlade om i boken haha. 
Började bra med att datan inte ville samarbeta med mig först, den har funkat felfritt sedan jag köpte den och inte krånglat, men när klockan slåg två idag och hemtentan öppnades jo då skulle datan UPPDATERA sig! Självklart! och bara det tog ca 30 minuter.. Tur att jag kom igång så fort och kunde svara på alla frågor innan tiden var slut... 
 
Snart kommer min underbara familj hem, ååh! :D och ikväll ska jag förbreda mig på Hälsopedagogikens prov som är imorgon, klockan två!! haha. Det går säkert bra! 
 
 
 
 
 

Läser på hemtentan.

Godkväll allisams!
Ikväll har jag spenderat en heldel tid på hemtentan som vi har imorgon. Vi ska skriva hemtenta i Specialpedagogik, just nu läser jag om historiken i specialpedagogiken. Rätt så intressant hur allt förändras genom åren. Tänk att dom en gång i tiden har haft en lag som hette "Steiliseringslagen" den skrevs 1934 och den lades ned 1974, inom dom åren hann dom steiliera ca 68 tusen människor. Och det gjorde dom för att deras "dålig" anlag inte skulle riskeras att "spridas". Om dom tex hade någon funktionsnedsättning, eller något annat "dåligt" så skulle dom steilisera sig. Tvångsteilisering, hemskt! Tänk alla dom som inte fick chansen att skaffa barn, bara för att några i Sverige tyckte att dom hade "dåligt anlag", sjukt. 
 
Tur att vi lever i 2015 nu och har mer vetenskap om allt än vad dom verkade ha förr.
 
Hoppas denna tentan går bra imorgon, med handen på hjärtat så har jag ALDRIG skrivit en hemtenta tidigare, men det ska nog gå bra ... haha! jodå, det löser jag. Tråkiga med detta är ju att Jason måste vara på dagis på sin lediga dag, men det är bara mellan 11 - 16, så jättelång dag blir det inte för honom. 
Förmiddagen blir till att mysa med honom och leka med alla hans "brumbrum" =) 
 
 
 
 

Barnsäng - Koja

Var iväg med min mamma en sväng i måndags och vi gick in på mio för att titta lite, och där såg vi en jättefin barnsäng som är lite roligare för barnen och (vi vuxna kunde låsa in dom där! hahah) gör man ju inte men det kunde man haha. 
 
Jättefin var den iallafall. Och den kostade 5 995:- hos MIO
 

Tävling med Piratsessan

 
 
Nu kan DU/NI vinna denna fantastiska dvd-skivan till dig och dina barn, eller till någon du håller när och kär. 
Tex, syskonbarn, kusinbarn, syskon mm. 
 
Dvd:n är en skiva med rörelser till musik för åldrarna 1-6 år, självklart kan äldre också tycka att den är rolig. Jag tyckte den var bra, min son tyckte om den han också. Ett perfekt sätt att hålla barnen sysselsatta och få dom att röra på sig och ha roligt. Och man kan ha roligt tillsammans till denna dvd:n. 
 
 
1. Skriv att du är med och tävlar genom att berätta vem du vill dela denna roliga dvd:n med.
2. Gilla Piratsessan  & Gymglam
 
För större chans, dela inlägget på din facebook/blogg/instagram 
Hashtagga med #SAANDRIIIEE
 
Och sedan för att inte missa om du vinner så gilla Saandriiiee.blogg.se och för att inte heller missa kommande tävlingar med mer i bloggen. 
 
Avslutas 3/3 LYCKA TILL! 

Vinnaren @dorro85 på instagram GRATTIS!
MINA MIG DIN ADRESS PÅ [email protected]

TACK ALLA SOM VAR MED! kul att intresset fanns :) 
 
 
 

Paket - Wish

Idag fick jag paket ifrån Wish det var ett par träningsbyxor och någon ögonbrynsram som jag ska prova! Haha
Finns allt möjligt på den sidan/appen, och svin billigt är det också! 
Fast kvalitétet är ju lite "B" på vissa saker, men det funkar. 
 
 
Dessa fick jag hem idag :) 
 
Andra tips ifrån Wish
 
Finns saker för, män, kvinnor, barn och hemmet. Även massa annat :) 
 
 

Jason: Dagens hyss

Klockan är bara 10 och Jason har hunnit med en heldel sedan han vaknade klockan kvart i 8.
Först slåg han mig med min egna mobil i huvudet 2 ggr, sedan svätter han välling ur vällingflaskan i sängen och tycker att det är SKITKUL!
Sedan går vi upp och det står två vatten glas på bordet som han börjar lägga ner chips i och dumle papper. 
Sedan ska han bada, då tar han vattenkranen och öser ut vatten utanför badkaret!! Och sedan han har en leksaks vattenkanna i badkaret som han fyller och skvätter emot mig med ett JÄTTE leende och skrattar hur mycket som helst! SKIT UNGE!
 
Inte nog med det så får han tag i en bläckpenna och kladdar i mitt häfte där jag har pluggat inför provet, och ser även kladd i min Hälsopedagogik bok som är helt NY! 
Sedan ska han få måla på papper i köket medans jag pluggar, jodå får han tag i en annan bläckpenna och målar på sig själv!! Sedan tar han tag i en helt ny bröd påse och väller den upp och ned så ALLT åker ut på golvet! hahahah åå... 
 
Och NU bet han mig i armen, önska mig lycka till idag är ni snälla haha!
 
 
och inte ens halva dagen har gått, undra vad han kommer hitta på här näst!

Jobbat

Då var man nyss hemkommen ifrån en jobbkväll, har gått jättebra =) Men nu är jag trött!
Och när jag kom hem såg jag att min söta världens bästa pojkvän har städat hela lägenheten!! Och det såg ut som tio bomber hade slått ner, så sött av han! Nu slipper jag imon, bara ta hand om all tvätt imorgon. =)
Ska bli skönt att ha en hel ledig dag imorgon med lillkillen, knappt träffat honom idag då han var iväg med Joakim på förmiddagen sedan när han kom hem så sov han och vaknade precis när jag skulle iväg och jobba, skrutten! Så jag får gå och lägga mig brevid honom nu och pussa han gonatt! 
 
 
God natt på er alla! PUSS & KRAM

Söndag

Jag är helt utmattad, vill bara dra täcket över huvudet och sova. Och det ska jag snart göra, Joakim tog med Jason till Jasons kusins fotbollstunering, så jag ska få vila lite. Välbehövligt just nu.
Ikväll ska jag jobba, ska bli skoj, om jag hittar orken någonstans. Mamma jobbar ikväll också :) 
 
Igår fick jag blommor utav Joakim :) thihi.
 
Fick ni något kul igår på alla hjärtans dag :)?
 

New in / Kläder till Jason

 
Nya byxor till Jason blev det igår, dom är ifrån Lindex.
 
Fick inga jättebra bilder då han inte kan vara stilla haha!
 
 
 

Alla hjärtans dag + kalas

Hej! hoppas alla har en bra alla ♡s dag!
Vi har haft en mysig morgon hela familjen och en liten shoppungtur i Kungälv. Hittade självklart ett par nya byxor till Jason ♡ bild kommer i nästa inlägg.
Sedan fick jag vart hemma och vila en stund innan vi åkte på kalas till svärmor och Joakims lillasyster :)♡ Stort grattis till dom!!♡


Läggsdags

Fredag den 13 gav mig ingen otur alls idag faktiskt, i så fall att jag fick springa hem igen för att jag glömde Jasons skötväska, men inget annat! var ju på tiden att man har lite tur en sån här otursdag haha.
Och jag hade även tur imorse att lektionen slutade klockan 10 istället för klockan 12 ;)
 
Nu har iallfall Joakim somnat här på soffan och Jason sussar gott i sängen, ska också gräva ner mig under täcket nu, har vart så himla trött idag så jag vet knappt vad jag heter. Det är HEMSKT att vara trött, måste vara detta förbannade vädret, vill ha sol och värme nu!
 
Idag hade det gått jättebra på dagis för Jason också, han hade fjompat runt som bara den. Kan tänka mig att han kommer att bli klassens allan haha. Han hade kastat mat (som han gör hemma ner till hunden så han tror väl att Xzeena är med han på dagis tillochmed haha), sjungit och sprungit runt och kramat han förskolelärare :) så söt är han! Min lilla prins!
 
Nääh, nu ska jag sova och vi hörs imorgon, Puss & Kram!
 
 

Vårkläder


 
Cute, Clever, Cool tröjan - 129:- HÄR / Vit pikétröja - 59.50:- HÄR / Finstickad huvtröja - 129:- HÄR
 
 
Batman t-shirt - 69.50:- HÄR
 
 
 
 
 
 

Fredag den 13de!

Då var det fredag, så gott! Dock är det ju fredagen den 13de, undra vad som kan hända idag? ingenting hoppas jag, ingenting som är negativt i alla fall. =)
 
Idag när jag vaknade var jag SÅ trött, ville bara dra täcket över huvudet och sova men det är ju sådant man inte kan göra längre, det funkade bara innan man fick barn haha. Fick slita upp ögonlocken och gå upp med Jason och göra iordning oss, sedan köra iväg han till dagis och han hade målat en fin teckning som hängde vid hans skåp, så ska köpa en ram och rama in den :)
Så duktig är min lille plutt =)
Man i alla fall, sedan åkte jag ner till skolan och hade specialpedagogik, men läran skulle iväg så vi slutade redan klockan tio och nästa lektion börjar klockan ett, så ska vila en stund.
 
Sedan får det bli fredagsmys med min älskade familj =)!
 
 

Mysdag i stan

Hej =)
Idag vaknade Jason samtidigt som Joakim steg upp, så ingen sovmorgon idag inte. Vi mös hela morgonen och lekte, badade, duschade och lekte lite till. Sedan kom mormor hit, min mamma. Så packade vi in vagn och Jason i bilen och åkte till backa plan och införskaffade mig en ny dator som jag ska ha till allt plugg och bloggning såklart.
 
Sedan fick vi köpt lite annat med, mjukis set till mig och mössa och vantar till Jason. Vi fikade med mormor. moster och tant Nattis. Sedan åkte vi hemåt och vila.
Nu ligger lillprinsen i sängen och sover, imorgon blir det dagis för honom, jag känner att jag verkligen måste till skolan. Vill inte missa mera i skolan, fått vara hemma några dagar nu när Jason hade magsjuka förra fredagen och sedan blev han sjuk igen på tisdagen och jag fick hämta honom på dagis. Så är allt okej inatt så får han vara på dagis en stund imorgon.
 
 

Ny data!

Hejsan!
Kom nyss hem ifrån stan, har vart där med min mamma, Jason, Caroline och Nathalie. Och jag hittade en ny data weiiho. Blev inte någon rosa dator, för den tar dom mest betalat för för att den är rosa, sjukt. Den är inte alls lika bra som en annan för dom pengarna. Så det fick bli en vit Asus :) är nöjd änsålänge!
 
PUSS!
 
 
 
 

Godnatt - ny data imon

Ligger äntligen i sängen efter en lång och ganska jobbig dag... har inte mått jättebra vet dock inte varför. Bara allmänt trött tror jag.

Imorgon är vi lediga och jag ska införskaffa mig en ny dator. Behövs verkligen nu till skolsaker och till min blogg :) ska bli skönt med en ny då våra håller på att krascha! 

Hoppas på sämn inatt men det är ju tvek! 
Gonatt allisammans ♡ 

Onsdag 11/2 - SOVMORGON!

Sovmorgon!!!
Idag gick vi upp klockan nio, han vaknade halv nio med låg kvar till klockan nio och kollade på Stadens hjältar  på han platta, så skönt! Väntar nu på att min lillasyster ska vakna så jag kan dra med henne på  en långpromenad med Lill-J och Xzeenus =) 
 
Är hemma idag med Jason för att han är lite snorig och har hosta, så han får såklart sitta mysigt i vagnen på promenaden, kan vara uppfriskande med frisk luft för honom. 
 
Vad ska ni göra för kul idag :)?
 
 

Tisdag 10/2

Imorse vaknade vi samtidigt allihoppa och gick upp tillsammans, vi gjorde oss iordning
och J åkte till jobbet. En stund efteråt packade jag och Lill-J vagnen  och gick bort emot dagis.  
Sedan efter att jag hade lämnat lilleman så fick jag äran att skrapa rutorna på bilen, fy vad kallt det var om mina små fingrar. Jag åkte ner till skolan och hade vård och omsorg 2. Vi gjorde en quiz för att se om vi kunde komma ihåg föregående lektionens innehåll, jag fick 13/15 rätt, stolt!
Sedan började vi prata om provtagningar och diabetes. Vi fick även ta sockerprov på varandra, allså stick i fingret.
Jag började nästan skaka av rädsla när jag hörde orden, sticka varandra haha. Vart så otroligt rädd för det sedan barnsben. Behövde inte bli stucken, tack och lov. Men jag fick sticka och det var ju inte lika farligt.
 
Sedan fick jag rusa till dagis på lunchen för  att hämta Jason som hade fått sådan hosta och  täppt näsa på dagis, så gick vi hem och bara mös istället, och städade lite.
 
 
Nufårjaggöragubbenlitesällskap :) Natti, PUSS!
 

Man kan inte göra allt, men man kan göra något.

Cancer, den hemska sjukdomen. När jag hör ordet cancer så ryser jag, och jag blir rädd för ordet.
En sjukdom som äter upp våra nära och kära, en sjukdom som man inte ens kan önska sin fiende.
 
Man stöter på sjukdomen överallt, och ser hur den förstör på många sätt. Jag själv har stött på den på mitt jobb och på min lediga tid. Jag har sätt hur denna sjukdomen försöker äta upp andra människor och ibland så lyckas den tragiskt nog. Dessa människor är riktiga krigare, varesig
dom vinner kriget över cancern eller om dom krigar in i det sista så är dom såna otroligt starka krigare!
 
Läste nyss en blogg om en liten tjej i min sons ålder, skiljer bara några dagar på dom.
Gråten satte sig i halsen och jag vill bara springa in och krama om min son.
 
Man ska verkligen uppskatta sitt liv och vara glad att man har ett friskt barn och ta vara på tiden man har ihop. 
Man vet aldrig vad som kan hända, för många förändras allt på en sekund och livet går från världens lyckligaste till världens svartaste hål. Jag kan verkligen inte förstå den hemska känslan man får när man får reda på att sitt barn har fått cancer, det hade skrämt mig nått så otroligt. 
 
Bloggen jag läste finner ni - HÄR - In och följ den söta prinsessans och hennes familjs livsmadröm! <3
och gör som jag gjorde, sänk en slant -HÄR- behöver inte vara mycket, även dom minsta slantarna räknas och blir till större summor. 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag 9/2

Hej! 

Idag gick vi upp strax innan klockan åtta och vid nio tog vi en promenad ner till affären.
Man får vår känslor ute idag hoppas detta håller i sig nu och att det inte kommer mera snö. Vill ha vår nu! 
Jason sover middag och jag tar det lugnt och bloggar lite.
Imorgon blir det skola och dagis för oss igen efter vi har vart sjuka en hel helg.
Skönt att det är över nu! :) Ska snart fortsätta att städa också :)

 
 

Jason ♡

Idag har vi tagit det lugnt hemma och vilat upp oss. Så har vi lekt och byggt koja! Nu har jag en trött kille i sängen som sover så sött förutom att han har hostan som han störs av. Nu får det böi tv en stund och sedan en kvällspromenard med Xzeena och sen bädda ner sig i den efterlängtade goa sängen ♡ 


Godmorgon

Hej och godmorgon!
Natten har varit mycket bättre och Jason har fått sovit och magsjukan verkar vara över. Så skönt! 
Men blir en hemma dag idag också :) vi sitter nu och myser till barnkanalen. Ska snart kör min syster till hennes jobb och hämta saker. 

PUSS


Hej från sjukstugan

Hej. Idag har det vart fullrulle så har inte hunnit bloggen alls. 

Igår kväll vid ca 23.30 så höll jag och Joakim precis på att somna men efter en liten stund hör vi hur Jason börjar spy. Hela sängen blev nedspydd och även Xzeenas hundkorg. Så vi fick bädda om och greja och hoppades på att Jason hade ätit något dåligt, men icke. Han spydde en gång i halvtimmen till klockan 4 halv 5 imorse. Våran stackars pojk! 

Sedan har han spytt några få gånger under dagen men nu verkar han lite bättre ♡ han ligger brevid oss i soffan och sover nu. Hoppas han får sova nu för det behöver han. 

Och hoppas att han inte kräks mer nu och hoppas att jag och Joakim får vara friska! Tycker synd om lille Xzeena också som var så orolig inatt när Jason var dålig. Hon sprang fram och tillbaka hela natten så hon öigger bredvid oss i soffan nu med och sover :)

Wish

 

Lite ledighet

Hej! Då var denna dagen snart slut. Så himla trött är jag också. Vaknade imorse med ont i nacken, hoppas det släpper snart att jag bara har sovit konstigt. Annars får jag gå till vårdcentralen imorgon så det inte är efter krocken. Hoppas inte det... gör ont när jag vrider huvudet en bit bakåt och när jag böjer mig ner. Inte jätteskönt, kännt mig lite som en zombie idag. Trött och ont i kroppen. Ville INTE gå upp imorse, snooza till sista minut. Men trotts detta var jag i skolan och har även kunnat röra mig ganska mycket idag. Hoppas hoppas att det släpper.
Idag kom min tröja som Joakim köpte till mig så nu ska jag inte frysa på kvällarna när jag jobbar haha :D o inte på dagarna heller för den delen. 
Lägger upp bild imorgon! :) 


Krockat för första gången

Hej! Dagen började som alla andra, vi gick upp lite försent klädde på oss och åt frukost. Sedan packade vi allt till dagis och satte Jason i vagnen och gick bort och lämnade honom. Sedan var jag ute med Xzeena innan jag åkte ner till skolan och hade vård och omsorg 2, vi pratade om smärta och fick lära oss om olika sprutor / kanyler. Lite hemskt då jag är vääääldigt sprut / stick rädd men som tur var så skulle vi inte öva på varandra haha. Sedan hade vi lunchrast så jag min mamma och syster skulle åka och köpa lunch. Ett tu tre så SMALL det till. Minns hur jag typ skrek "Mamma akta" pang sa de. En gubbe över 80 körde bilen framför, han skulle svänga typ 100m innan så gan hade börjat sakta ned låååångt innan gan behövde, han blinkade inte heller för den delen. Chocken att se sin mamma och syster flyga framåt var hemsk! speciellt efteråt när man fattat vad som hade hänt. Men hastigheten var inte hög som tur var så vi klarade oss bra. Min syster fick ont i knät och fick en bula i knät, min mamma hade en spricka i revbenet som IDAG hade blivit lite bättre, men det blev lite värre efter krocken. Annars klarade vi oss! 
När vi kollade efter den andra bilen så ser vi att den KÖR IVÄG!! Vi blev helt rasande mitt i chocken, men ett par hade åkt efter bilen och tagit regnr på bilen. Efter ca 15min kommer en bil, paret vi nyss krockat med. Dom hade åkt hem och bytt bil. Kvinnan var en aning dryg även mannen som körde. Han sa "Kom vi åker igen". Men dom fick bytt uppgifter innan dom hade mage att åka. Sedan kom polisen och allt gick bra. Blir spännande att se vem "fel" det blir. Tycker själv att det var mannens, man saktar inte ner till 10km/h på en 70 väg när man ska svänga låååååååångt där borta. Tycker att äldre borde få göra en uppkörning eller alternativt lägga körkortet på hyllan för det är totalt livsfarligt! Dom tror att dom faktiskt kör som kungar när dom egentligen kör som små apor.
Tråkigt men sant, ens funktioner försämras med åldern men det har dom såklart svårt att förstå.. 

aja tur i oturen så gick allt bra, bilen blev skrot men inte vi som tur är. Nu fattar man verkligen hur fort en olycka är framme!! Kör försiktigt alla där ute och använd bilbälte!! 

RIP BILEN ♡ 

Våran söndag

Då närmar sig denna söndagen´s slut och snart börjar en ny vecka, med skola, jobb och dagis, och även med träning. Ingen mer skräpmat eller massa socker, finito med det nu ett tag. =)
 
Idag har vi vart ute hos Jasons kusiner och åkt pulka med dom, han tyckte att det var jättekul och var inte det minsta rädd att åka i backen själv (inte jätte hög såklart & vi tog emot honom) han skrattade jättemycket. Och Xzeena drog han i pulkan en bit också, och det tyckte han också var jättekul! Får åka och köpa en riktig dragsele till henne :) 
Sedan åkte vi och handlade och åkte hem till min pappa och lunchade, sedan hem och gjorde en storstädning. Känns som om det är det ända jag gör nuförtiden, städa städa städa. Vill man ha fint får man lida pin haha. 
Sedan kom min syster och kusin på besök och vi åt pizza (sista på ett tag) och spelade bingolotto. 
 
Nu ska vi snart bädda ner oss i den nybäddade sängen och sova, ska bli så skönt! För natten till idag var inte jättebra. Började med att Jason vaknade klockan 3 (!!) och ville kolla på barnpogram på min telefon, men det fick han självklart inte. Och då blev han antagliten sur på oss och tryckte in sugnappen på vällingflaskan och hällde allt över sig. Så pjyamasen fick åka av och sedan slumrade vi till, då vaknar jag av att jag hör "Psssss" och det blir blött på hela min sida av sängen, japp då hade Jason dragit ned blöjan och pissat! 
Jag fick "glatt"gå och lägga mig  soffan! hoppas  en lugnare natt inatt haha
 
 

Paket - Piratsessan

I fredags kom ett paket till mig, som är ifrån gymglam & piratsessan.
Det är en skiva som heter Dansa och gympa med piratsessan på slottet.
Det är barndans för barn ca 1-6 år, tanken med denna DVD är att stimulera barnens kreaktivitet, motorik och koncentrationsförmåga på ett lekfullt sätt. 
 
Mer kan du läsa HÄR
 
Bildkälla: http://www.piratsessan.se/ 
 
 
Kommer testa denna skiva, och sedan kommer jag att ha en tävling där DU/NI kan få vinna denna DVD:n så ni och era barn kan gympa på ett lekfullt sätt! :)
 

RSS 2.0