Överviktiga barn

 
Min syn på detta är NEJ! det är inte okej att låta sina barn gå så här långt, ett barn ska inte bli ÖVERVIKTIG!
Tycker det är ansvarslöst utav föräldrarna att låta sina barn bli överviktiga, skulle mitt barn blivit det skulle han/hon fått gå på diet! För det är inte bra, barnet kan bli sjuk! Fattar inte vad folk tänker med.
Jag var på en resturang för ett tagsedan och såg en "jätte" överviktig kille som hade vräkt i sig massor med mat, och sedan stog han och grävde i glass skålarna, jag mådde rent ut sagt illa när jag såg detta. Att föräldrar inte kan sätta en gräns! Ne, nu ni oansvarsfulla föräldrar GE ER! hjälp ert barn att komma ner i vikt och må bra och få ett hälsosamt liv. Jag blir så förbannad på sånt här!
Detta är faktiskt barnmisshandel!
 
 
Vad tycker DU/NI om detta? okej eller inte okej?

Kommenterar gör du här!
Postat av: PING LOWHNGERN

det är ju itne nyttigt att låta isna bar bli överviktiga heller speciellt när man är så ung:/

2013-01-03 @ 20:42:17
URL: http://PINGGIRL.BLOGG.SE
Postat av: Sarah

det beror på hur överviktig du menar, tycker självklart man inte ska uppmana sina barn till att äta mycket onyttigt. om man är lite mullig gör ju inte det nåt, men när det går för långt tycker jag det är föräldrarnas ansvar att få dom att gå ner i vikt igen. har en släkting som väger över 100 kg, och där har föräldern inte gjort någonting. det är rent ut sagt fel och oansvarsfullt i ett sånt läge!

2013-01-03 @ 20:47:50
URL: http://imperceptible.blogg.se
Postat av: Emelie

Tycker delvis som dig, men håller ändå med den över (utan att läst hela kommentaren). Om den väger SJUKT mycket så tycker jag det är jätte respektlöst från föräldrarna. Du glömde nog kanske den viktigaste punkten - mobbing. Ett fetto (rent utsagt) som litet blir nog mobbad om det är riktigt stort och det är inte alls bra för hälsan. Jag hade nog börjat få barnet till att idrotta, idrotten är viktig från födseln och där hittar man sådant man tycker är kul + nya vänner. Så tänk på det när du får din lilla bebis haha! :) Själv har jag hållt på med 4 olika sporter och märkt att hästarna, det är det jag vill fortsätta med. Ska nu också välja till ett ridgymnasium (för tillfället). Men vissa föds ju lite knubbiga och ibland är det inte så mycket att göra åt, då ska barnet få vara som det är :) eller vad man säger, haha. Fin blogg!

2013-01-03 @ 20:56:10
URL: http://lindblad.blogg.se
Postat av: Carolina - Beridare på stall Assla

Jag tycker inte att man som förälder skall låta det gå så långt, jag är dock medveten om att det finns alla möjliga olika anledningar till varför ett barn är överviktigt. Det kan ju dels bero på som du skriver, att föräldrar inte sätter gränser och barnet får då som ovana att proppa i sig mat. Sedan finns det ju faktiskt psykiskt och fysiskt sjuka barn som faktiskt inte kan eller har svårare att gå ner/gå upp i vikt.

Dock är min första tanke alltid när jag ser alldeles för överviktiga barn - Stackars unge, hur kunde föräldrarna... typ :(

2013-01-03 @ 21:02:23
URL: http://asslatjejerna.se
Postat av: Sabina

Jag tycker inte det är okej att låta sina barn bli överviktiga. Är juh inte bra för barnet heller och i skolan blir dom väll mobbade för att dom är överviktiga.

2013-01-03 @ 21:05:15
URL: http://smebacksflikka.blogg.se
Postat av: Emma

tycker som dig, att om ens barn är överviktigt så borde man reagera. Uppmuntra sitt barn till att idrotta och kanske sluta köpa hem massa kakor, läsk osv så att man liksom stoppar det. Eller söka hjälp. Många tycker nog att det är fel, men man gör det ju för barnets skull, för att de ska må bra och inte bli retat osv

2013-01-03 @ 21:12:56
URL: http://emmandens.blogg.se
Postat av: Carro - en emo/scene bloggerska

Visst är det dåligt när barn och ungdomar bli överviktiga, men vuxna borde också tänka på vad och hur mycket de äter. Alla kan bli sjuka av vikt. Har en kille i min parallellklass som inte ens behöver vara med på idrotten längre för han är för överviktig, och detta är både föräldrar och lärare fullt okej med. Dumma i huvudet tycker jag. Kramisar Carro

2013-01-03 @ 21:27:08
URL: http://quiethell.myshowroom.se/
Postat av: Min kamp som Bipolär tonåring och nykter alkoholist.

Jag tycker det finns mycket viktigare saker att bry sig om än andras barn. Deras problem är deras problem.

2013-01-03 @ 21:42:31
URL: http://bipolarsynvinkel.blogg.se
Postat av: Peppbloggen

Sv: Japp :)
Nej tack, det är lugnt! Vi vill att de som följer oss via Bloglovin gör det för att de gillar vår blogg, inte för att vi följer dem tillbaka:)

Hoppas allt är bra med dig fina du!
KRAM

2013-01-03 @ 21:56:18
URL: http://peppningsbloggen.blogg.se
Postat av: Carro - en emo/scene bloggerska

Visst är det dåligt när barn och ungdomar bli överviktiga, men vuxna borde också tänka på vad och hur mycket de äter. Alla kan bli sjuka av vikt. Har en kille i min parallellklass som inte ens behöver vara med på idrotten längre för han är för överviktig, och detta är både föräldrar och lärare fullt okej med. Dumma i huvudet tycker jag. Kramisar Carro

2013-01-03 @ 21:57:29
URL: http://quiethell.myshowroom.se/
Postat av: zahra

Hej hej!
Jag har försökt kontakta dig via mail men det går inte jag vet inte varför. Men du kan kontakta mig [email protected]

2013-01-03 @ 22:06:29
URL: http://modesnyheter.blogg.se
Postat av: RockBarbie

tycker verkligen inte att det är okej med överviktiga barn. Barn förstår ju oftast inte själva vad som är bra och dåligt. Jag kommer aldrig låta mina barn bli överviktiga

2013-01-03 @ 22:09:46
URL: http://rockbarbie.blogg.se
Postat av: Marika

Sv: Ja det är inte okej med för överviktiga barn. Annan sak om det gäller några kilon bara men inte så de övergår till fetma. Men många föräldrar har inte tid att engagera sig, stressar och då skiter i allt.

2013-01-03 @ 22:25:11
URL: http://katrimarika.blogg.se
Postat av: fridakarin

Inte ok!
Svar: Hej - kram!:)

2013-01-03 @ 22:30:06
URL: http://fridakarin.devote.se
Postat av: Maja

nej det är inte ok, men det ska inte vara överdrivet heller!
Kika gärna in på min blogg och kolla på veckans bilder! Kram :)

2013-01-03 @ 22:33:29
URL: http://genuino.blogg.se
Postat av: ZOOFIE: Sveriges största musikblogg

Att du ens har mage att skicka massa reklam på min blogg, så som du betett dig mot mig tidigare.. Nej, herregud.. Vissa människor alltså..

Jag kommer ihåg varenda jävla bloggare som varit jävlig mot mig, FYI.

Och det är tragiskt att du ska få unge.

2013-01-03 @ 23:07:55
URL: http://zoofie.se
Postat av: ZOOFIE: Sveriges största musikblogg

SV: Varsågod, dröm mardrömmar om att du aldrig kommer bli lika bra som jag.
Och FYI så äger mitt liv. Jag LEVER det faktiskt, går inte och binder upp mig själv i minst 20 år, jag ;) Förstår inte det där med unga mammor som inte ens kan ta hand om sig själva.

2013-01-04 @ 00:35:34
URL: http://zoofie.se
Postat av: Anonym

Håller så med!!! :-)

2013-01-04 @ 05:57:55
URL: http://decembermom.vimedbarn.se
Postat av: Hannah ♥

Tycker inte att det är okej!



Kolla gärna in på min blogg och tävla om att bli dagens blogg! :) kraam

2013-01-04 @ 11:57:05
URL: http://HannahCecilias.blogg.se
Postat av: syns du inte så finns du inte!

Håller med till en viss del men sen tror jag att de beror mycke på vad man väljer att äta hemma och har man som föräldrer mycke gosaker hemma så får ju barnen i sig de föräldrarna får i sig

2013-01-04 @ 13:28:19
URL: http://nattstad.se/Maria.Bergstr%C3%B6m
Postat av: zahra

Hej hej!
Jag har majlat dig för presentkorten som jag vann men jag har inte fått svar av dig. Så när ska du maila mig? Jag väntar svar från dig.

2013-01-05 @ 12:16:18
URL: http://modesnyheter.blogg.se
Postat av: Nathalie :)

asså om jag ska vara ärlig så tycker jag det är lite oansvarigt av föräldrarna att inte uppmärksamma detta. Nowadays vet man mycket väl vilken status det är som gäller, råkar man vara lite överviktig eller för smal blir man genast mobbad för det. Klart att det är fel men det är inte lätt att få de människorna att sluta med det de håller på med. Därför tycker jag att föräldrarna måste öppna ögonen och fundera på "kommer mitt barn få det bra med folk runt omkring sig nu?". Det ska inte vara så att man blir retad för sin storlek men det är tyvärr så ibland. Sen beror det ju på hur gammal barnet är också. Man måste tänka på sin hälsa också, den är viktig för ett barn sen i tonåren. Det tycker jag föräldrarna absolut måste tänka på!
kram!

2013-01-06 @ 18:59:10
URL: http://nathalieodhe.blogg.se

Tell me here:

Ditt fina namn:
Om du vill bli ihågkommen?

Mail: (Blir våran hemlighet)

URL/Din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0