TBE-vaccin

Jag tycker att det är jätteviktigt att vaccinera sig mot det flesta utav alla sjukdomar.
Jag har fått alla vaccin när jag var mindre och de ska även min son få. Läser om många som vägrar att ge sina barn vaccin för den ena och den andra andledningen. Jag skulle då aldrig ta risken att mitt barn kan drabbas utav en mängd med farliga sjukdomar som dom kan få.
 
Nu är dom äckliga fästningarna i farten igen och dom kan sprida det ena efter det andra som tex TBE och borrelia. 
 
Det är många som smittas utav TBE genom fästningar och även via husdjur som har blivit smittade. Symtomer på TBE är att man kan få huvudvärk, värk i kroppen och feber. Man kan även bli riktigt sjukt, börja kräkas och få hög feber och allmäntillståndet kan bli mycket dåligt, man kan drabbas utan hjärnhinneinflammation. 
 
Det finns vaccin emot TBE och det tycker jag är jättebra! för det finns så mycket fästningar och det är en stor risk att man kan få detta hemska djur på sig och då kan man i värsta fall drabbas utav TBE. Och glöm inte, man kan få förlamningar utav TBE och man kan i värsta fall dö men det är mer ovanligt. 
 
Hos sveavaccin kan ni läsa mer och kontakta dom om ni vill ha vaccin eller om ni kanske ska ut och resa och behöver reseskydd =)! 
 
sponsrat inlägg.

Astrid Lindgrens värld.

 
Hej. Här får ni lite utav alla bilder vi tog på Astrid Lindgrens värld.
 
 
"I Emils snickeboa"
 
 
"Ett liitet gult hus i ministaden"
 
 
" Hemma hos Emil i deras kök"
 
 
"Jason och Joakim" - Ja, Jason ramlade i med fötterna..
 
 
"Joakim och Jason dansar utanför Emils hus med Emils familj"
 
 
"Jason inne hos Nils Karlsson Pyssling"
 
 
"Söta små hus i ministaden"
 
 
"Jason lånar Nils Karlsson Pyssling´s toa lite"
 
 
"Utanför Pippi Långstrump"
 
 
"Inne hos Emil"
 
 
"Jason är Maddicken och Joakim är Elisabeth"
 
 
"Jason leker i minihusen =)"
 
 
 

På jakt efter ny soffa? kika in detta!

Det är helt galet vad många olika soffor det finns nu förtiden. det finns lång, korta, divaner hit och dit, massa fina olika färger och former. Ja man blir ju helt tokig! Jag är såld på ljusgråa soffor, vågar dock inte skaffa det just nu när man han småbarn hemma och en hund. Det kan LÄTT bli fläckar, så vi köpte oss en svart soffa nydligen med två divaner, sjukt skönt. Favorit färgerna är ju absolut ljusgrå (som sagt) mörkgrå och svart när det gäller soffor. Sedan kan man ha en matchande fotpall och ett snyggt bord. Har man två divaner så kan man dock inte ha något större bord, så jag är på jakt efter ett mindre helst ett runt tror jag haha. Är lite kräsen, men ändå inte. Tänkte iallafall berätta för er att trademax har massa fina soffor i olika färger och former, samt att dom just nu har upp till 70% rea så det får ni inte missa =) 
 
sponsrat inlägg.
 

astrid lindgrens värld

Hejsan hoppsan! 🌸 

Nu ligger jag äntligen i sängen och halv kollar på Sverige matchen på tvn. Är lite seg efter en lång dag i bilen, ca 4/5 timmar har vi spenderat i bilen idag om inte mer. 

I söndags åkte vi till Småland, Vimmerby med Joakims bror och hans familj :) 
Där tog vi in på Vimmerbys camping, en mysig liten camping som låg väldigt nära en stor sjö. Fanns lekplatser, badstrand & minigolf. Även lite Bara saker som tex hyra en trampbåt eller en bilcyckel. Sen kostade det inte allt för mycket där heller, att duscha var tillochmed gratis! Och det är det verkligen INTE på många campingar,och jag som får panik om jag inte kan duscha varje dag haha. 

Sedan tog vi bilen till Astrid Lindgrens värld som låg ca 10 min bort med bil. Där var vi hela måndagen och hela tisdagen. På måndagen hade vi verkligen tur med vädret, solen sken och det var varmt som tusan. Brände mig på armar och lite i ansiktet. Men det blev sämre på tisdagen, när vi satt och kollade på Pippis show så började det bokstavligen talat att spö regna. Där satt vi pisseblöta i stora regnkläder! Haha 
Mina byxor var så blöta när vi kom hem, usch! 

Kommer skriva mer om astrid lindgrens värld imon måste sova nu ska upp och jobba imorgon :) skönt att vara hemma igen men det är även så gott att åka iväg lite med husvagnen. God natt på er! 

*kommer massa bilder imon med* 😙


Snart bär det av

Nu har vi vart och lagt in lite saker i husvagnen för imorgon så åker vi på årets första husvagns semester.
Och den bär av till Astrid lindgrens värld, spännande !! för barnen iallafall haha. 
Har dock inte vart där sen jag var liten så det kan ju vara kul att åka dit och se det igen för så mycket kommer man inte ihåg sen sist haha. 
 
Men iallafall Jason somnade i bilen så han ligger nu i sängen och sover en stund, så jag och Joakim passar på att chilla på soffan en stund innan vi ska åka hem till mamma på middag och lämna Xzeena.
Mamma ska passa henne när vi är iväg, liiite panik över att lämna henne så länge, ända tills onsdag! 
Men jag vet att mamma kommer ta hand om henne och att hon kommer få sjut mycket motion för mamma är ju ute och går/springer helatiden haha.Så våran lille köttbulle hund kommer ju vara en riktigt hulk när vi kommer hem igen (hahaha). Men aa usch jag hatar att lämna henne så många dagar, var flera årsedan jag gjorde det sist... min lille plutt. 
 
 

Denna midsommar outfiten hittar du ..

 
Midsommaroutfit
 
Klänning | Armband | Klackar | Lösögonfransar | Clutch
Ska du/ni göra något kul på midsommar? berätta gärna! :)

Somrig outfit ifrån...

 🌹🍓🌸🌼🌷
Den perfekta sommaroutfiten
 
1. Axelremsväska | 2. Klänning | 3. Solglasögon | 4. Sneakers

Jag förstår inte hur man kan förstöra sitt liv såhär..


Varför väljer man ett liv med droger? 
Dom förstör människors liv så otroligt mycket, och det är för mig helt galet hur man kan välja det livet. 
Ett liv med droger är helt oacceptabelt för mig, det är inte okej alls. 
Jag har personligen ALDRIG provat någon drog, om nu inte tobak och alkohol räckas som en del säger att det gör, och om det gör det så kan jag ändå förstå varför, så att ni vet det innan ni kastar skit. 
 
Men iallafall så tycker jag att droger är sjukt dåligt, vem kom ens på den skiten? och hur kan man välja ett liv med dom? dom förstör kropp, själ och hälsan. Dom är inte bra! och det är synd, jättesynd att många många människor inte kan inse det. Dom kan förstöra så otroligt mycket, dom kan sabba hela ditt liv.
 
För ett tagsedan var det ju mycket tal om Spice, en drog som många ungdomar tog. Den är väldigt farlig och jag har även läst att man kan dö utav ett blåss av denna drog, drogen är billig och väldigt lätt att hitta om man vill ha den. En del säger att det är en av dom värsta drogerna som dom någonsin har tagit och att den som följd kan ge hjärtinfarkter, hjärnskador och även andningsstillestånd, man kan alltså DÖ utav den.
 
2012 var det 96 stycken som behövde vård pågrund av att dom hade tagit spice, ett år senare var siffran uppe i över 200 fall, det är helt sjukt! 
 
Jag tycker också att det är toppenbra att det finns drogtester som man kan skaffa för att kunna testa på sin tex personal, sina ungdomar eller kanske tillochmed på någon föräldrer. 
Tänk så många som är drabbade av alla droger och folk springer runt och säljer på gatorna till våra medmänniskor. Tänk på alla barn som är drabbade, som har föräldrar som knarkar. Fyfarao vad hemskt.
Tacka vet jag billiga drogtester och saliv/narkotikatester. Bra att det finns fullsortiment på 4000 apoteks produkter.
 
Ta hand om er och slippa alla farliga droger! dom förstår er och era anhörigas liv, och så många andras!
 
Sponsrat inlägg.
 
 
 

Älska mig igen -

sitter och tittar på älska mig igen på kanal 7, eller tittar gör jag knappt jag tittar mesta dels på datorn faktiskt. 
 
Idag har jag och Jason haft en jätte mysig dag, vi gick upp och städade lite och gjorde oss iordning och tog en liten sväng med Xzeena. Sedan fick vi fin besök av några vänner och deras söta små barn så vi gick till lekplatsen där barnen lekte förfullt. Så kom även min kusin och min morbror dam förbi =) 
 
När vi kom hem så kom moster hit med hennes vän och jag fick kidnappat dom med till affären så jag kunde handla och dom  kunde passa Jason i bilen =) kanon! och där träffade vi även på mammsen. 
 
Och ikväll har jag, Jason och Xzeena bara vart hemma och haft mys med mat och godis =) nu sover Jason, mitt lilla busfrö. Han har gjort så mycket här hemma idag så nu är hans mamma helt slut.
Han hällde massa vatten i hela badrummet, skvätte åt alla håll. Och medan jag torkade upp det så hämtade han alla köksstolarna och lade dom i hallen så att man inte kunde gå in till vardagsrummet. 
Sedan medan jag ställde tillbaka dom så fick han tag i en dosa med hockeypulver som han häller rakt över Xzeena och det bara dammar pulver ifrån henne, så henne fick jag duschat idag, så det var ju både posetivt och negativt haha. Sedan har han gjort ännu mer men man hinner knappt komma ihåg allt innan det är något nytt. Riktigt busfrö! 
 
Nu ska jag bara ta et lugnt och vänta på att Joakim ska komma hem, han kommer någongång ikväll.
 
 
 
Hoppas att ni har haft en bra helg! Kram
 

Fredagsmys och mörkrädd!

 
Jason väckte mig och syrran imorse runt halv åtta / åtta tiden och sedan dess har det varit fullrulle. 
Vi har varit i Stenungsund hela dagen, jag Jason, moster, mormor och tant Nattis. Fick shoppat en del, inte helt enkelt att hitta saker med en tre åring som blir uttråkad i klädaffärerna haha. 
Blev ett linne och bh:ar till mamma och sedan blev det tröjor och en jacka till Jason. Jackan var en present ifrån gammelmormor och mormor =) äntligen har vi hittat en sommarjacka! haha 
 
Sedan kom mamma hit och börja städa i vanlig ordning haha, hon kan inte låta bli! men det var verkligen så skönt med lite hjälp idag då Jason inte har varit en stjärna hela dagen, och en trött mamma har jag vart idag med, så det var guld värt av min mamma även om jag sa till henne att lägga av haha. 
 
Ikväll har vi bara myst, jag Jason och Xzeena. Ätit godis, och kollat på tv, sen var vi ute en sväng med Xzeena och Jason fick även lekt en stund på lekparken utanför. Nu sover dom båda så sött så och jag ligger i soffan och tittar på film. Ska snart hänga tvätt och sedan får jag väl lägga mig så kanske jag somnar innan det blir mörkt.
 
Jag är så mörkrädd, jag hatar verkligen att sova utan Joakim. Igår gick det bra för då sov min syster här, men idag gör hon inte det så lite panik har jag inombords, men ja, jag får helt enkelt överleva. 
Joakim kommer hem imorgon, så skönt. Han är på sweden rock festival (va man nu gör där, strunt musik) sedan igår eftermiddag. Aja, god natt på er! =)

Snigelkrämer som används mycket i sydkorea.

Har du hört talas om skönhetsprodukterna som innehåller snigelsekret som används mycket i sydkorea? - Det har jag gjort.

Och jag tycker det verkar vara spännande produkter som dom har att erbjuda på bonnybonny.
Bland snigelprodukterna finns blandannat BB cream, Ansiktsmasker, Nattmasker och andra ansiktskrämer att prova på.
Snigelprodukterna ska hjälpa huden att bli starkare och att läka på ett natuligt sätt, och det är ju en säker sak som man vill unna sin hud. Och visste ni att en snigel gör sig av med 1 gram sekret på 6 timmar, och det tar dom vara på och tillverkar dessa fantastiska produkter.

 

Sponsrat inlägg.
 

shopping med

Idag drog jag med min söta lillasyster till Kållered på en shoppingtur medans Joakim och lilleman J var ute med båten hela dagen. Kände inte för att sätta mig och åka båt idag,jag blir så satans åksjuk! Och det försvinner ju inte direkt efter att man har stannat. Och står vi "still" med båten på havet så kan jag nästan avlida av illamående om jag inte har tryckt i mig tabletter emot illamående haha. Så de fick bli en shoppingtur istället ☺ sedan så har vi städat efter kalaset igår och ja nu är hela kylen full med tårtor och hela frysen är full med onyttiga bullar. Har vi fika för resten av sommaren! 

Ikväll har vi vara vart hemma och lekt och lagat mat för engångs skull. Kollat på film och lekt med alla Jasons nya leksaker. 
Nu ska vi sova och vi hoppas även på liiiite sovmorgon,  vilket jag tror att det kan bli då Jason somna typ 30 minutersedan. 


Grattis min älskade son på 3 årsdagen

 
Idag för tre årsedan kom du och förgyllade vårat liv till max, du är det bästa som har hänt oss och du är även det finaste på denna jord, du är mitt universum, mitt allt! 
 
För tre årsedan idag ... klockan typ 4 på morgonen valde du att börja vilja komma ut. Efter en massa jobbiga värkar, tårar, smärta och en jäääkla blikö mitt i morgontrafiken valde du att titta ut. Klockan 18,10 låg du i våran famn, och här sitter vi nu TRE år senare! det känns verkligen inte som om det är tre årsedan du kom till oss.
Tiden går hemskt fort och det gäller verkligen att man tar vara på varenda sekund. 
 
Men nu ligger iallafall en jätte nöjd liten kille (stor) och sover i sängen. 
Från att han vaknade av mamma och pappas härliga sångröster i morse så har han haft fullt upp med kalasfix, blåsa ballonger och serpentiner.  Få fram all fika, och han har även lekt en heldel imellan allt kalasfix. 
Sedan kom det gäster och han fick massor med kramar och paket ifrån alla. Våran lille kille har verkligen blivit uppvaktad idag, och han är så himla glad för alla sina presenter. Imorgon kommer han leka förfullt här hemma med alla fina saker som han har fått idag. 
Tack alla som kom och förgyllade Jasons tre årsdag! =)
 
 
Nu ska mamma Sandra snart krypa ned brevid Jason och pappa Joakim =) man blir galet trött av allt fix och kalasande. =) Vi har ju även haft vattenkrig och spelat kubb med Jasons moster och farbror =) denna dagen blev riktigt bra, men det viktigaste är att Jason hade roligt och det hade han =) här får ni lite bilder ifrån dagen =) Kram! 
 
 
 
 

Nu har våran ... och imorgon ...

 
Nu har våran älskade två åring somnat och jag sitter på balkongen och har slagit in hans paket, för imorgon fyller våran lille prins tre år! stora prins kanske jag ska skrva istället. 
När jag säger till honom att han är min lilla prins så blir han sur och ställer sig upp och säger att han är stor! haha min sötnos. 
 
Tänk vad tiden springer iväg, alldeles för fort springer den iväg.. han är lixom redan tre år! 
det är alltså redan tre årsedan han kom till världen, TRE ÅRSEDAN?! wtf hände?! 
Det gäller verkligen att ta vara på tiden, varenda sekund. 
 
 
 Ett dygn försenat inlägg, som aldrig publicerades igår kväll haha!! 
 

RSS 2.0