g o n a t t ☆



Jason somnade precis och jag ska också snart försöka sova för imorgon blir det några timmars jobb :) är helt dead efter denna långa dag. Har dock en unge som knör på mig plus en varm och go hund på mina ben häärligt är det! 😴


En bild ifrån idag när Jason fick för sig att han var stor nog för att övningsköra hahah 😂  söta unge! 😍 

God natt på er ♡ 
 

Jason ska bli storebror 💙🎈🍼

 
 
Idag var vi på det efterlängtade ultraljudet, idag fick vi se att det verkligen var en liten bebis inuti mig. 
Och idag fick vi veta att Jason ska få en lillebror 💙🍼 
den 24/2-17 är han beräknad att komma, spännande! en liten pojke till!! =) 
 
 
Och Jason kommer bli en fantastisk storebror 💙 

Höst inspiration - Barnkläder

 
 
Tänkte tipsa om lite höst kläder så här en höstig morgon till alla barnen. Nu måste man ju börja packa på dom med varmare och vattentätare kläder och stoppa sommarkläderna i garderoben igen och hålla tummarna att något ska passa till nästa år haha, dom växer ju så det knakar! 
 
 
Strumpor , Stövlar ifrån Kavat , Regnkläder ifrån Didrikson , Ryggsäck ifrån Elodie details & Fleecetröja ifrån Didrikson.
 
 
 

🍁 H ö s t 🍁

 
Godmorgon på er i det härliga höstvädret 🍁
 
Jason vaknade samtidigt som sin pappa idag så det blev till att stiga upp och tända lite ljus och titta på barnkanalen. Det är ganska mysigt med höstväder ändå för då kan man tända massa ljus och ligga lite extra under täcket när man är ledig, eller har jag fel ;)?
Strax ska jag försöka komma på någon frukost också till mig och lilleman. 
 
 
 
Hoppas ni har en bra dag! Kram
 
 

Inspo för barnrummet

 
 
 
 
 
 

Höst skor hos Nelly

Dags att skaffa höstskor? kika in hos Nelly där finns massvis med olika skorsorter =)
 
 
NELLY SHOE WEEK
 
Block Heel | Chelsea Boot | Flat High Boot | Overknee Boot

Demenssjukdomar - läs mer.

Demenssjukdomar


Alzheimer är den vanligaste demenssjukdomen som ca 60-70 % av alla demenssjuka har.
Denna sjukdomen beror på att nerverna i hjärnan försvinner och det är mestadels där vårat minne sitter som nerverna försvinner. Varför nerverna försvinner vet man inte än men man talar för att beta-amyloid och proteinet tau är inblandade i det hela. Och det är risk för alzheimers vid tex hög ålder och det kan även vara ärftligt att få sjukdomen. Sedan kan återkommande skallskador även vara en risk för att få sjukdomen.
Symtomen för sjukdomen kan vara att man inte minns saker som hänt nydligen, det kan även vara svårt för personen att tala och skriva samt att man kan få sämre lokalsinne. Man kan även få svårt att röra sig ordentligt och man kan bli öm och få svårt att konsentrera sig.
I början av sjukdomen så vet oftast personen med sig att den börjar att få en demenssjukdom och kan ha väldigt svårt för att verkligen förstå att man är sjuk och därför så vill personen ofta dölja sitt problem. Och vardagen blit allt svårare för den sjuke och orolighet, ångerst och nedstämdhet kan inträffa.
Igenom att mäta ryggmärgsvätska så kan man idag ge personen en diagnos i tid, och snart ska man även kunna bromsa sjukdomsförloppet med nya läkemedel. Sjukdomen går tyvärr inte att bota men man kan lindra symtomen med mediciner och för personer men sjukdomen så är det viktigt att dom lever med fasta rutiner för att deras vardag ska bli så bra som möjligt.
Det finns olika demens sjukdomar så vi kan drabbas utav. Alzheimers är den vanligaste sedan så finns det Vaskulär demens och frontotemporal demens som också är vanliga att få. Demens kan man få igenom bla. alkoholmissbruk och b12 brist.
Varje år är det ca 25 tusen som drabbas utav en demenssjukdom och i sverige är det ca 120 tusen som har en demenssjukdom, dom flesta är äldre personer. Efter 65årsålderna så ökar risken att få demenssjukdomar.

 

Jag själv tycker att det är otroligt viktigt för allmänheten att veta vad demens är förnågot då så många utav våra äldre har en demenssjukdom och då kan man veta bättre hur man kan hjälpa dom om man vet mer utav sjukdomen. Så jag tycker ni ska gå in HÄR och läsa mer om demenssjukdomarna.

Jag är själv undersköterska och arbetar med denna sjukdomen en heldel. 

 

 

 

Sponsrat inlägg.


Familjekamp

 
Igår hade vi den "årliga" (vi ska ha en gång om året, eller två om vi hinner) familjekampen. Och det var jag och Anna som stod för tema lekar och mat. Temat var: Artist, så vi hade Peps Person, Miriam Bryant, Britney Spears, Bruce Springsteen, Marilyn Monroe, Dee Snider,  Babsan, Bröderna Djup och Thomas Di leva som gäster igår haha.
 
Jag var Miriam Bryant för det var så lätt och jag slapp klä ut mig alldeles för mycket, jag HATAR att klä ut mig. 
Så rufsade till kaluffsen och satte en trulls mitt på huvudet, med en lång kofta och bombjackan på så var det klappat och klart! Haha jag var mig själv näst in till förutom trullsen haha! 
 
Sedan hade vi lekar som 
- Balansera muttrar uppe på varandra med hjälp av en skruvmejsel. Vi fick alltså INTE använda händerna bara skruvmejseln. 
 
- Bumull och vaselin. Vi la bomullstussar i en skål och ställde sedan den andra skålen några cm ifrån. Så fick man ta vaselin på näsan och droppa i tussarna och den som flyttade mest vann, och det var INTE jag!! haha
 
- Balansera på en kubbpinne. Vi fick en kubbpinne och den skulle man stå på med en fot och balansera, SKITSVÅRT! 
 
- Kasta tennisbollar på konservburkar. Vi la olika poäng i burkarna, så fick man kasta tennisbollarna och de burkarna man träffade var de poängen man fick. 
 
- Sista leken var frågesport! =) 
 
 
Haha njut av bilden för mer får ni inte se! ;)
 

☆ f r i d a y ☆

 
Vaknade konstigt nog före Joakims väckarklocka ringde idag, trodde att klockan var mitt inatten men det var den inte, den var halv sju. Efter en stund så vaknade både Joakim och Jason och lilleman ville gå upp när Joakim åkte till jobbet. 
 
Nu har vi hunnit titta på Rorri filmen två gånger och vi har ätit frukost. Så nu ska vi göra oss iordning och åka och handla, perfekt så här tidigt på morgonen innan alla andra ska handla så man slipper slåss i affären haha.
 
 
Hoppas ni får en toppen helg! 

❄ F r o s t ❄

 
Jason studdsade upp samtidigt som sin kära far idag, sådär innan sju tillochmed. Visst är det härligt med sovmorgon? haha. 
Vi la oss på soffan och kollade först på barnkanalen och sedan fick det bli Frost, den var längesedan vi såg.
Jason var rädd för snömonstret som är med, haha "mamma, mamma jag är rääääddd". Han är för gullig! 
Nu ligger han och tittar på Rorri och jag ska ta tag i dom dagliga sysslorna, så himla roligt. 
 
Och sedan tänkte jag att vi ska gå ut med Xzeena så Jason får lite frisk luft för han har ju vart inne i två dagar pågrund av förkyldning, och jag tycker att man MÅSTE få komma ut och få lite frisk luft så han kan bli frisk snart.
 
Följ mig på instagram vettja =) Puss!
 
 

pitbull är inte den aggressivaste..

Pitbull är inte den aggressivaste hunden utan det är chiuauvan som är det! 
Tack och lov är det äntligen en forskning som har bevisat detta, så till alla er som bär upp er små chiuauvor när vi går förbi med våra fina "kamphundar", det kanske är vi som ska lyfta upp våra för att skydda dom emot era?

Nä skämt och sido, men äntligen är det inte bara vi "kamphundägare" som tycker detta! Tack till er som gjort denna forskning 😀


http://lajkat.aftonbladet.se/ny-forskning-en-chihuahua-ar-mer-aggressiv-an-en-kamphund/ 🔚 läs och lär! Godnatt ♡ 

vabb dag två

 
Vadd dag två idag med en snorig Jason, men feberfri! Han vaknade klockan tio i åtta idag och ville titta på Robin Hood som just för tillfället är den nya favoriten. Vi la oss självklart i soffan och tittade på Robin. 
Igår kväll kom min syster med övernattningskudden och ville sova hos oss för hon har en katt som har blivit könsmogen och går runt och skriker och jamar hahaha! stackarn, så hon ska få åka till doktorn och steliriseras så min syster kan sova hemma snart igen hahah! så hemskt. 
Hon fick iallafall lov att sova i Jasons fräcka bilsäng, det ni! inte alla som sover i en bilsäng när man är 23år.
 
 
Nu en dusch och sedan plocka lite här hemma! Och ikväll blir det ett pass med bodypump och ett pass yoga! haha =) 
 

V a b b

 
Denna morgonen startade med en snorig, hostig och febrig son. Så jag fick åka och jobba en stund på förmiddagen så sedan fick jag åka hem vid ca 10 och byta av med Joakim. 
Vabb lite mer än halva dagen idag och hela dagen imorgon. Hoppas att han blir bättre sedan så man kan jobba snart igen. Måste erkänna att barn kan vara väldigt aktiva trots att dom är sjuka, puuh. Men han blir trött och go emellanåt haha.
 
 
Nu har vi legat och kollat på 101 dalmatiner, den tecknade. Den var sjukt tråkig den riktiga är mycket mycket bättre. Så Jason ville tillslut byta och då blev det Bilar 1 och bilar 2 och sedan fick de bli lite telitabies också. Synd bara att han inte kollade klart på en ända film. 
Men nu får jag väl ta tag i hemmet litegran, med all rolig tvätt och sånt. 
 
Puss på er!

XBEAUTY - rabatt

 
Använd "fall20" i kassan vid beställning hos XBEAUTY så får du 20% rabatt .
 
 
XBEAUTY RABATTKOD
 
Läppglans | Ögonskugga | Ögonbrynsfärg | Läppglans

T o r s d a g

 
Futtiskrutten ... vilken värmde det har varit dom senaste dagarna! sjukt varmt att jobba har det vart iallafall, med alla handlingar, städ och spring i trappor hit och dit, det är livet som undersköterska det. Slit och släp haha =) men mycket bra också! Idag efter halv fyra tog iallafall jag och Jason helg, skönt! 
Så nu är vi lediga i tre hela dagar, skönt skönt! 
 
Vi har vart med pappa och min syster och kollat på gamla gamla bilar, det var sån träff idag i vårt lilla Kungälv. Och det kom en himla massa bilar med, och mycket folk var det också. Sedan åkte vi hemåt och då såg vi två stycken luftballonger som höll på att lyfta och det tyckte Jason var jätte spännande såklart så vi fick stanna och kolla på dom =) nu sover han så sött här intill mig och jag ska sätta på ett avsnitt av 90210 och sedan sova och hoppas på sovmorgon imorgon. 
 
 
Godnatt =)

☆ P r o m e n a r d ☆

 
 
Nu börjar den lediga dagen ta slut, men vi har gjort en heldel. Haft städdag, moster och tant Nattis har vart här en stund, sedan har vi kollat på film och efter det kom mormor hit och sedan min morbror och kusin. 
Och när dom hade åkt så kom Joakim hem och då lagade vi mat, Jasons favorit mat såklart, ris.
Och vi har även hunnit med en pormenard med Xzeena och lekt på lekplatsen, så nu sover Jason gott och imorgon blir det dagis för hans del. Och tre dagars jobb för mig innan jag och Jason kan ta helg. 
 
 
 
 

L e d i g

Godmorgon på er! 
Idag fick jag lite sovmorgon då Jason vaknade tjugo i nio, så skönt! 
Har jobbat hela helgen och hoppat upp vid sex tiden, så man är lite mör. Men idag är vi lediga och ska vara hemma och ta hand om hemmet för det görs inte lika bra när jag jobbar haha. Sedan ska vi ut och gå med Xzeena och leka lite tänkte jag. 
 
 
 
Hoppas ni har haft en toppen helg! och får en bra måndag. 
 

Inredningstips för snyggare hem

 
 
Har du hörts tala om fototapeter? Om inte så tycker jag att du ska kolla in printkungen.se som är en blogg om inredning. Jag skulle kunna skriva en hel bok om hur du kan inreda snyggt men däremot föredra jag att pyssla om så att känslan blir mer personlig och hur gör man detta? Precis som jag nämnde tidigare finns en sammanfattad fototapet guide som kanske ger dig mer inspiration och får igång din kreativitet. Det finns inget som är snyggare än att använda ett av sina bästa foton och omvandla det till något så häftigt som en fotoprodukt. Det är stor skillnad att inreda med vanliga tapeter, tavlor i jämförelse till att framkalla sina egna foton till kanske tavlor eller något annat – pricken över i:et. 
 
 

F r e d a g

 
 
Vi vaknade såklart tidigt idag på vår lediga dag, ca tjugo över sju hoppade vi upp. Eller vi log ju kvar i sängen en stund och kollade på morgon showen, måste säga att jag har något emot nästan varenda pogramledare där, jag vet inte varför men uuuh. Han som var idag ska ALLTID överdriva något fruktansvärt med hans skrattande, och det var inte trevligt att vakna till kände jag, uuh. Tona ner lite grabben! 
 
Sedan ville Jason gå upp efter en stund så då gjorde jag iordning frukost som vi åt framför Robin Hood i soffan, och sedan log vi och latade oss en stund till haha. Nu har jag fått fixat tvätten och städat undan litegran, mamma/mormor kommer ju på besök idag så då kan det ju vara hyvfsat fint när hon kommer haha.
 
Härligt med fredag idag med betyder fredagsmys på högsta nivå med mina älsklingar. Sedan blir det upp tidigt både imorgon och på söndag då jag ska jobba. Men det är ganska gött att jobba helgerna ändå för det är kortare dagar och lite lugnare =) och jag har faktiskt ett utav de bästa jobben, att få hjälpa människor varje dag för att dom ska ta sig igenom deras vardag det är ett bra jobb tycker jag! synd bara att lönerna inte är as bra! och att man ska behöva jobba ihjäl sig inom vården. Om dom kanske kan börja höja lönerna så att fler hade kunnat börja jobba inom vården så kanske vi vårdpersonal hade kunnat känna att vi inte sliter ut oss själva. 
 
 
 
Yäyä, Puss på er! hoppas ni får en awsome helg! 
 

x b e a u t y

VINN PRESENTKORT HOS XBEAUTY
 
Contour Kit  | Dip Brow | Xbrow | Xlash
 
[ Milani Rose Powder Blush Romantic Rose ] [ Anastasia Contour Kit Light ] [ Milani – Powder /Bronzer Brush ]

☆ V a b b ☆

 
Idag blev jag hemma med en snorig unge, men go är han ändå! =) slappat framför Robin Hood hela morgonen och gått och små städat lite här och där emellanåt. Idag ska soffan få sig en tvätt tänkte jag, det kan behövas ibland. Och imogon får gaderoberna sig en omgång också. 
 
 
Hoppas att ni får en bra dag, Kram!

Godmorgon

 
 
Jason hoppade upp strax efter tuppen imorse, innan Joakim ens gick upp. 
Men han log kvar i sängen och vi kollade på hans nya film, Ariel. Så det var ju skönt att man slapp hoppa upp på våran lediga dag. Har hunnit se första avsnittet av Paradise hotel också, tror jag ger pogrammet en diss i år.
Orkar inte bli fast i skiten som jag alltid blir haha, kommer antagligen sluta med att jag kommer följa skiten.
 
Men iallafall så ska jag snart ta mig en städrunda här hemma och sedan in i duschen så får vi se vad denna dagen har att erbjuda. Blir antagligen en hemma dag med Jason och Xzeena och en och annan promenard.
 
 
Instagram @ Saandriiie
 
Hoppas ni får en bra dag! Puss
 
 

Slapp dag

 
Då halv sitter man här och gäspar i soffan framför tvn och en varm härlig hund på fötterna. 
Idag är jag verkligen så himla trött, helt färdig. Det tog verkligen emot imorse att gå upp, låg kvar 20 minuter längre än vanligt. Brukar gå upp tio i sex men klockan slutade på tio över sex när jag fick dra mig upp ur sängen. Har gjort så två dagr i rad nu när jag har jobbar haha så imorgon ska det bli skönt att vara ledig och bara vara hemma med Jason. 
Sen är det på´t igen, onsdag, torsdag, lördag och söndag
 
Jason blev så trött så han ville gå och lägga sig och somnade med engång, korsitaket. 
Och idag har vi gjort något mycket ovanligt i denna familjen. Efter vi kom hem ifrån jobb och dagis så har vi bara vart hemma och inte flängt hit och dit som vi alltid brukar att göra. Idag var bara en såndär hemmadag kände vi. Så kom min pappa hit med glass och fikade en stund. Så ja, en riktigt slapp dag/kväll. Det är välbehövigt ibland haha.
 
Och snart börjar Sofias änglar, bästa pogrammet! ellerhur?! så hemskt är det men ändå så bra. Yäyä, Puss på er!
 
 
Instagram @SAANDRIIIE 
 

Nytt i vardagsrummet

 
 
 
 
Instagram @SAANDRIIIE
 
Vårt nya vardagsrumsbord har kommit, weei! 
Ledsen för mobilbilderna men jag ska gräva fram kameran imorgon för bättre bilder. Men i love it!

Vår morgon

 
Imorse blev det en promenad ner till min syster för att möta upp mamma, när bi kom ner så kom DHL lastbilen med mitt älskade bord som jag har väntat på i ca en vecka. Äntligen! nu står det här i hallen och väntar på att Joakim ska montera ihop det, och sedan ska jag självklart ta bilder på det och visa det för er, jag längtar! 
Ska nog använda mitt fina stativ som jag fick av min älskling när jag fyllde år =) skoj!! Kommer att bli så mycket mer roliga bilder i bloggen nu kan jag lova er. 
 
Vi hann även åka och hälsa på mormor och Nisse en stund innan dom skulle åka iväg till Lerkil, där min mormor är uppväxt och vi var där en heldel som små, då min gammelmormor hade en sommarstuga där. 
Mormors kusin bor kvar där så dom skulle hälsa på henne och hennes man. 
 
 
Jason på promenaden imorse. 
 
Hans outfit är ifrån
Jackan - HM
Tröjan - Lager157
Byxor - Name it
Skor - Skopunkten 
Väskan är ifrån skip hop 

RSS 2.0